Friday, August 17, 2018

Hou Kong Hotel - Terletak 500 Meter dari Runtuhan Gereja St. Paul di Macau

Hou Kong Hotel terletak di tengah-tengah Wilayah Pentadbiran Khas Macau, China. Kami menginap di hotel ini pada; check in 05 December dan check out 06 December 2015.

View di bahagian depan hotel

Dengan senibina bangunan bergaya Portugis yang berusia lebih daripada 80 tahun, Hou Kong Hotel menawarkan penginapan yang selesa dengan akses Wi-Fi percuma. Setiap bilik mempunyai penghawa dingin dan kamar mandi peribadi lengkap dengan pancuran mandian air panas. Selain itu, Hou Kong Hotel ada menyediakan simpanan bagasi dan mengurus tempahan pakej lawatan ke tempat-tempat menarik di sekitar Macau.

Hou Kong Hotel @ RM401.00

Hotel ini terletak di lokasi yang strategik bertentangan dengan Terminal Yuet Tong dan hanya 5 minit berjalan kaki dari Largo do Senado. 400 meter dari Teater Dom Pedro V, 500 meter dari runtuhan gereja St. Paul's dan 6 km dari Lapangan Terbang Macau. Terdapat pelbagai kedai cenderahati dan kedai roti berdekatan. 

Lokasi Hou Kong Hotel

Kesimpulan; walaupun harga bilik agak mahal iaitu RM401.00/night, inilah sebilangan kecil hotel seumpamanya yang menawarkan harga termurah di Macau. Lokasi hotel ini sangat strategik sesuai dengan harga bilik yang ditawarkan di tengah-tengah Macau! Recommended!

Berminat menempah bilik di hotel ini? Tempahlah melalui Booking.com.

Artikel Terkait


EmoticonEmoticon

Perkongsian Pintar